Loopbaancoaching is eigen duurzaamheid van waaruit je kunt opereren aan een nieuwe stap in je werk leven.

loopbaancoachingVul eens als oefening de volgende zin aan:IK BEN EEN GEBOREN ...Reflecteer daar even een paar seconden op maar denk er niet te lang over na.

Vanuit die kracht je werk gedaante geven maakt dat je doet waar je goed in bent en waar je plezier aan beleeft. Je verspilt geen levensenergie, je laadt jezelf regelmatig op en je vermijdt stress. Werken vanuit een doelmatig evenwicht. Vanuit die kracht ben je soepel in het maken van je eigen keuzes en kun je je werk lang volhouden. De tegenwoordige en toekomstige tijd vragen dat van ons.1. helenAls er sprake is van disfunctioneren of (in het ergste geval) ontslag, zal dat een plaats moeten krijgen. En daar horen diverse gevoelens (meer info) bij: ergenis, teleurstelling, boosheid en razernij, verdriet, lijdzaamheid, apathie, aarzeling, angst, etc. Al die gevoelens krijgen ruimte, en er wordt toegewerkt naar aanvaarding.

2. (her)ontdekkenWie ben ik en wat kan ik? Dat zijn de twee centrale vragen waar gericht aan gewerkt wordt. Verleden en heden worden met elkaar in verband gebracht en het wordt duidelijk welke (kern)kwaliteiten en welk unieke talent  de (arbeidzame) toekomst verder gaan bepalen.

3.(richting) kiezenWat wil ik, is de laatste stap in het traject. Verworven inzichten omzetten naar richting en actie. Soms lijkt het eenvoudig, maar is het niet, soms lijkt het ingewikkeld, maar blijkt het ontzettend mee te vallen. Centraal staat het opereren vanuit de innerlijke kracht die gevonden is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *